2024. Június 18. Arnold, Levente, Doloróza

MENÜ
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Civil szervezetek a fogyatékkal élőkért

  Egyensúlyunkért

  Nőknek szóló programok

  Fenntarthatóság, környezetvédelem

  A környezettudatos szemlélet elterjesztése érdekében Önkormányzatunk megalkotta több évre szóló stratégiai tervét a környzetvédelem és a fenntarthatóság témájában.

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város II. középtávú Környezetvédelmi Programja

   


  Közélet
     Panoráma
  Alba Regia Nyugdíjas Egyesület
  TÁJÉKOZTATÓ A SZÉKESFEHÉRVÁRI ALBA REGIA NYUGDÍJAS EGYESÜLET MUNKÁJÁRÓL
   
   
  Az Egyesület célja, hogy a város nyugdíjasait összefogva széleskörű segítséget nyújtson mindennapjaikban. Szociális látogatásaival, klubjaiban kulturált szórakozással, ismeretterjesztéssel ,szolgáltatóház működtetésével, jogi- és társadalombiztosítási tanácsadásával, üdülési csekkek intézésével áll a nyugdíjasok szolgálatára.
   
  Az Egyesület 1992 óta működik Székesfehérváron 10 éve közhasznú szervezetként. Az egyesület működését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja a költségvetés, valamint szolgáltatóház és központi irodahelyiség biztosításával. Ezeket egyesületünk pályázatok és szponzorok támogatásával egészíti ki.
   
  Nagy figyelemmel kezeljük önkénteseink szociális látogatását. Változó létszámú kb.százötven  70 év feletti idős embert látogatnak. Rendszeres kapcsolatot tartanak, szükség szerint segítenek mindennapos gondjaik megoldásában, megemlékeznek névnapjukról, születésnapjukról. Tavasszal, ősszel műsoros vendéglátásra szállítjuk az Önkormányzat mikrobuszával és személygépkocsival mozgáskorlátozott időseinket. Látogatóink jelenleg 22-en rendszeresen felmérik a környezetükben élő betegek igényét látogatásukra. Így módukban áll pótolni az idős koruk miatt kieső embereket. 
  A látogatás ismertségét folyamatosan felszínen tartjuk a médiák segítségével .
   
  15 év óta működtetett szolgáltató házunk kedvezményes javító munkákat nyújt a város minden nyugdíjasának. Szakiparosok végeznek fodrász, lábápoló, gáz, víz, cipő, asztalos, lakatos, villanyszerelő és különféle háztartási gépjavító munkákat. A jelentős kedvezményt nyújtó szolgálat országosan is egyedül állónak számít és az elkövetkező időszakban különösen nagy jelentőséggel bír az alacsony kisnyugdíjasok megsegítésében.
   
  23 klubunk a város egész területét lefedi, ahol jelenleg több mint 1300 klubtag találkozik hetente. Részükre kulturált együttléteket, ismeretterjesztő és szórakoztató foglalkozásokat szervezünk, énekkarokat, színjátszó- és tánccsoportokat működtetünk , akik rendszeresen részt vesznek a város, az egyesület és más kulturális rendezvényen. Szükség szerint ügyeletet vállalnak klubtagjaink a város rendezvényein, lakóterületük gondozásában, virágosításában aktívan részt vesznek, kapcsolatot tartanak területi képviselőikkel. Évek óta kiváló eredményt érnek el csoportjaink a városi sportversenyeken
  .
  A közelmúltban hat csoportban közel 200 nyugdíjas részére biztosítottunk informatikai, számítógép kezelői ismereteket a SZÜV-vel együttműködve. A pályázati lehetőségeket figyelemmel kísérve további tanfolyamot szervezünk. Lehetőségünk volt unoka – nagyszülő közötti internet vetélkedőt szervezni 60 személy részére. Támogatásokkal berendeztünk gépekkel, nyomtatóval központi számítógép termet, amit szükség szerint kiegészítünk, karbantartunk. Nyugdíjasok részére naponta 7-től 13 óráig ingyenesen igénybe vehető.
   
  Irodánkban hetente kétszer nyújtunk rendszeres jogi- és társadalombiztosítási tanácsadást, ami egyre keresettebb. Szolgáltatásaink, ügyintézésünk a város minden nyugdíjasát segíti.
   
  Munkatársaink köre folyamatosan bővül, jelenleg közel  hetvenen rendszeresen segítik munkánkat, munkájukban időt nem nézve megható elhivatottsággal végzik feladatukat.
   
  Egyesületünk a város minden nyugdíjasát szolgálja. Szeretnénk elérni, hogy egyesületünk kedvezményes lehetőségei minden érdeklődőhöz eljussanak, ezért több fórumon is felhívjuk a figyelmet arra, hogy miben számíthatnak segítségünkre.
   
  Véleményünk szerint szolgáltató házunk kedvezményei a jövőben egyre indokoltabbak lesznek az idősek életében. A friss nyugdíjasok létszáma várhatóan jelentősen megemelkedik az elkövetkező időszakban, ezért nagy szeretettel várjuk egyesületünkbe, klubjainkba, hogy heti programjaink kikapcsolódást nyújtsanak, és segítsék ők is tevékenységünket. 
   
  Szolgáltató házunkban (Lövölde u. 26. Telefon: 385-217 ) naponta 6.30-tól 13.30ig adunk tájékoztatást ).
   
  Egyesületünk a város   minden nyugdíjasa számára nyitott, segítőkészen és szeretettel várja a jelentkezőket !
   


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Szolgáltatást nyújtó civil szervezetek

  Alba Civitan Kht.

  • Fogyatékosok foglalkoztatása

  Alba Regia Táncegyesület

  Aranyeső Alapítvány

  Civil Szervezetek Regionális Szövetsége

  Civil Centrum Közhasznú Alapítvány

  Esélyegyenlőség Alapítvány

  • Fogyatékkal élők nyílt munkaerőpiaci elhelyezésének támogatása

  Gaja Környezetvédelmi Egyesület

  • Tanácsadó Iroda

  Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete

  • fogadóóra: minden héten kedden 15.00-16.00 között
  • jogi tanácsadás: minden hónap első péntekje 16.00-17.00 között
  • új székhely: Semmelweis u. 8.

  Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete

  Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület

  • Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda, kiadványok

  Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesülete

  • Álláskeresés

  SZÉNA Egyesület a Családokért

  SZITI Szociális Egyesület

  TARSOLY Ifjúságért Egyesület

  Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány

  • Drogprevenció

   

   

  OKMÁNYIRODA

  Döntés


  E-önkormányzat

  Bejelentkezés

  Álláskeresőknek

  Munkaadóknak

  A munkáltatókat célzó oldalak a megfelelő munkaerő megtalálása mellett a munkáltató törvényi kötelezettségeinek betartását elősegítő információkat. A portálon olyan információk és szolgáltatások is megtalálhatók, melyek a leépítésekkel, átképzésekkel, munkaközvetítéssel vagy az elszámolható kiadásokkal, illetve támogatásokkal foglalkoznak. Ilyen többek között a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékok átvállalása, vagy a pályakezdők foglalkoztatási támogatása.


  Támogatások információiért kattintson ide!