2024. Június 18. Arnold, Levente, Doloróza

MENÜ
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Civil szervezetek a fogyatékkal élőkért

  Egyensúlyunkért

  Nőknek szóló programok

  Fenntarthatóság, környezetvédelem

  A környezettudatos szemlélet elterjesztése érdekében Önkormányzatunk megalkotta több évre szóló stratégiai tervét a környzetvédelem és a fenntarthatóság témájában.

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város II. középtávú Környezetvédelmi Programja

   


  Közélet
     Panoráma
  Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
  Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
  A CISZ egy évtizedes múltja
  Székesfehérvári székhellyel működő Szövetségünk 1999 januárjában alakult meg 32 tagszervezettel - a Társadalmi Egyesületek Szövetsége (TESZ) jogutódjaként - Civil Szervezetek Fejér Megyei Szövetsége (CISZ) névvel. A tagok létszám évről évre folyamatosan nőtt, tíz éves működés után 91 tagszervezetet regisztráltunk. Tagszervezeteink tevékenységi palettája igen színes: szociális, prevenciós, ifjúsági, sport, érdekvédelmi, környezetvédelmi és oktatási profilú szervezetek alkotják tagságunkat.
  A városunk és a Fejér megyei civil szervezetek összefogása nagy kihívást jelentett a mindenkori elnökség és munkaszervezete számára. A változó társadalmi-gazdasági környezet az ernyőszervezetként működő Szövetségünknek állandó feladatot ad - főként a tekintetben, hogy megfelelő szervezeti struktúrát fejlesszen ki.
  A Fejér Megyei Bíróság 2001. júliusában szövetségünket közhasznú szervezetté minősítette, így tevékenységét és szolgáltatásait nyitottan – bármely civil szervezet számára elérhető módon biztosítja. A közelmúltban a közgyűlésünk döntése alapján kiszélesítettük működési területünk a közép-dunántúli régió szintjére, mely az alapszabályunk jelentős átalakítását kívánja meg, továbbá hosszú távú stratégiánk megfogalmazásában is új gondolkodást igényel. Szövetségünk neve 2009. februárjától e területi változást figyelembe véve: Civil Szervezetek Regionális Szövetsége.

  A CISZ projektjei, szolgáltatásai
  A CISZ működteti 1999 decemberétől a Non-profit Szolgáltató Központot, majd 2003 márciusától kezdve, jelenleg is folyamatosan, a Civil Szolgáltató Központot. Büszkén mondhatjuk el, hogy Szövetségünk önállóságának és identitás-tudatának fejlesztéseként 2008 őszén egy új, 300 m2–es helyiségcsoportba költözött, mely a civil szerveztek napi tevékenységének megszervezéséhez ad akadálymentes és korszerű elhelyezést programjaik megvalósításához.
  Évek óta rendszeresen tartunk továbbképzéseket a Fejér megyében és a Közép – Dunántúli Régióban működő civil szervezetek vezetőinek, tagjainak, önkénteseinek.
  A CISZ nevéhez fűződik, többek között a „Korosztályi támogató háló” és a „Hogyan alakítsuk sajtókapcsolatainkat” képzés, valamint egy ECDL Start elnevezésű számítógép kezelői tanfolyam. 2003 óta további két képzéssorozattal bővült a képzési palettánk: ifjúsági szervezetek fejlesztése és  a „Civil társadalom, non-profit szervezetek” című 3 modulos, akkreditált képzés.
  Számos konferenciát sikerült megvalósítani az elmúlt évek során az egyesületek, alapítványok részére. Néhány cím a jelentősebbek közül: Önkéntesség éve 2001., Civil Egészségnap, Szociálpolitikai Konferencia, Területfejlesztés és a civil szervezetek, A civil szervezetek és az információs társadalom kihívásai, valamint a legújabbak közül: a Civil Foglalkoztatási Műhely, APEH konferencia – civil szervezetek gazdálkodása.
  Szövetségünk mindennapi tevékenységének alapja a naprakész tájékoztatás megszervezése. Ennek érdekében frissítjük honlapunkat, szerkesztünk hírlevelet, és havi rendszerességgel működik Civil Teaházunk, mely tematikus rendszer alapján egy-egy fontos témát vitat meg. A fő kihívást e területen az adja, hogy az információk hatékony áramlása megvalósuljon. A szolgáltató központi funkció az esetenkénti személyes részvételt igénylő, nagyobb fórumok összehívásában is megnyilvánul. Új stratégiánk megfogalmazásánál egyik legfontosabb célkitűzésünk a demokrácia fejlesztés.
  A pályázatfigyelés a napi munkánk része, ez a civil szervezetek forrásszervezésének és tevékenységének mozgatórugója. Az aktuális pályázati felhívásokról levélben, hírlevélben, e-mailben, Internetes honlapon, illetve személyesen tájékoztatjuk a civil szervezeteket és az érdeklődőket. Különös hangsúlyt fektetünk a civil szervezetek NCA-val és más országos, valamint helyi érdekeltségű pályázati forrásokkal kapcsolatos, minél szélesebb körű, gyors tájékoztatására.
  Információforrásként szolgál a „Civil a Pályán” című regionális újság, amelyben tájékoztatjuk a civil szervezeteket az aktuális hírekről, a pályázati lehetőségekről, a programokról. A kéthavonta megjelenő civil hírlap mellett, természetesen a helyi napilapok és az elektronikus sajtó is hírt ad a CISZ életéről, de rendszeres frissítéssel olvashatnak még a CISZ mindennapjairól Interneten is - saját honlapunkon: www.cisz.hu
  Kistérségi Hétvége címmel 2003 óta szervezünk programokat a civil-önkormányzati együttműködés javítására, amelynek fő célkitűzése, hogy a kistérségben működő önkormányzatok és a településeken működő civil szervezetek a helyi feladatokra a megoldást, és az aktuális kérdésekre a választ közösen találják meg.
  A proHáló programot szintén 2003-ban 18 hazai non-profit szervezet kezdeményezte. Szövetségünket alapító tagként jegyzik. A jelenleg 19 tag mindegyike megyei szinten működő non-profit szervezet, melyek az alaptevékenységek mellett információt szolgáltató és tanácsadó funkciókat is ellátnak.
  Folyamatosan bővülő Civil Könyvtárunk több száz kötetet tartalmazó non-profit, szakértői adatbázissal, megyei címtárral, valamint összegyűjtött, aktuális és archív országos civil hírlevelekkel áll minden érdeklődő rendelkezésére a CISZ Internetes klubjában.
   
  Együttműködések
  A jövők az együttműködések kiszélesítése és az integráció elmélyítése… Az Európai Unió irányelvei, a szubszidialitás és az esélyegyenlőség elve a magyar civil társadalom és a közigazgatás felé nagy kihívást támaszt és új szemléletmód elsajátítását kívánja meg. Szövetségünk stratégiai partnereit és saját szervezeti struktúráját is folyamatosan fejleszti, hogy egy meghatározó, átlátható és hatékonyan működő civil szolgáltató szervezetként végezhesse munkáját – lássa el tevékenységét.
  Az együttműködések elmélyítése a civil – gazdasági - önkormányzati szektor hatékony feladat-ellátási rendszerének kiépítésével valósítható meg – ezzel együtt fejlesztve a közszolgáltatások minőségét.
  Projektjeink megvalósítása érdekében együttműködő partnereink: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat, a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Fejér Megyei Esélyek Háza.

  Elérhetőségek:

  8000 Székesfehérvár, Balatoni út 8. Tel.: 22/506-186, - 187, Email: civil@cisz.hu  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Szolgáltatást nyújtó civil szervezetek

  Alba Civitan Kht.

  • Fogyatékosok foglalkoztatása

  Alba Regia Táncegyesület

  Aranyeső Alapítvány

  Civil Szervezetek Regionális Szövetsége

  Civil Centrum Közhasznú Alapítvány

  Esélyegyenlőség Alapítvány

  • Fogyatékkal élők nyílt munkaerőpiaci elhelyezésének támogatása

  Gaja Környezetvédelmi Egyesület

  • Tanácsadó Iroda

  Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete

  • fogadóóra: minden héten kedden 15.00-16.00 között
  • jogi tanácsadás: minden hónap első péntekje 16.00-17.00 között
  • új székhely: Semmelweis u. 8.

  Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete

  Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület

  • Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda, kiadványok

  Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesülete

  • Álláskeresés

  SZÉNA Egyesület a Családokért

  SZITI Szociális Egyesület

  TARSOLY Ifjúságért Egyesület

  Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány

  • Drogprevenció

   

   

  OKMÁNYIRODA

  Döntés


  E-önkormányzat

  Bejelentkezés

  Álláskeresőknek

  Munkaadóknak

  A munkáltatókat célzó oldalak a megfelelő munkaerő megtalálása mellett a munkáltató törvényi kötelezettségeinek betartását elősegítő információkat. A portálon olyan információk és szolgáltatások is megtalálhatók, melyek a leépítésekkel, átképzésekkel, munkaközvetítéssel vagy az elszámolható kiadásokkal, illetve támogatásokkal foglalkoznak. Ilyen többek között a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékok átvállalása, vagy a pályakezdők foglalkoztatási támogatása.


  Támogatások információiért kattintson ide!