SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
 
  Kultúra  -  2016. 09. 26. 06:42  -  www.szekesfehervar.hu
"Daloljatok az Úrnak!" - Primavera koncert a Szent Kristóf templomban
Székesfehérvár négy éve csatlakozott a nemzetközi városmissziós rendezvénysorozat gyümölcseként számon tartott Ars Sacra Fesztiválhoz. A programsorozathoz évről évre egyre többen csatlakoznak, köztük múzeumok, kulturális központok, galériák, művészek, együttesek. Így egyre szélesebb a rendezvény kulturális kínálata.
KÉPGALÉRIA

A koncert alatt a közönségnek lehetősége nyílt megcsodálni azt az 1940-41-ben épült templomot, amit Zrinszky János építő iparművész, az Iparművészeti Főiskola tanára tervezett. A nagyvonalú tisztasággal megfogalmazott modern alkotás belsőépítészete is méltó megoldásokkal készült, aminek tervezője Urbányi Vilmos, korának jeles iparművésze volt. Míg a Szent Kristófot ábrázoló monumentális oltárképet és a keresztutat Bicskei Karle János festette.
 
A fesztivál keretében, az Egyházmegyei Múzeum kortárs gyűjteményének képzőművészeti tárlatai mellett megszólították az igényes kórusmuzsika kedvelőit is: vasárnap este a Maroshegy- Sóstói Szent Kristóf templomban, „Daloljatok az Úrnak” címmel a Primavera kórust hallhatták az érdeklődők, Horányi Ottilia karnagy vezényletével.
A repertoáron, a XVI. századtól a kortárs zeneirodalom; Arcadelt, Donizetti, Liszt Ferenc, Rachmaninov, Orbán György, Mozart, Kodály Zoltán és Bárdos Lajos legszebb Ave-Maria kórusmű feldolgozásai csendültek fel. A szoprán szólót Vadászy Barbara énekelte, zongorán kísért Szarka Andrea.
Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás