SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
 
  Kultúra  -  2016. 09. 25. 21:02  -  www.szekesfehervar.hu
A felújított keresztet és az új focipályát is megszentelték vasárnap délután Börgöndön
 Szabadtéri mise keretében avatták fel és szentelték meg Börgöndpusztán, a Szent Antal kápolna melletti felújított keresztet vasárnap délután, ahol a kápolna mellett épített műfüves focipályát is átadták. A focipályát, melyet a börgöndiek közösen építettek már használják néhány hete, de vasárnap a mise után kért áldást rá Tornyai Gábor plébános.
KÉPGALÉRIA

Börgöndpuszta apraja-nagyja eljött vasárnap délután az 1920-ban épült kápolna mellett tartott szentmisére.
Kora délelőttől késő délutánig fociztak a börgöndiek a kápolna mellett épített új focipályán és mint minden közösségi rendezvényen ezen is begyújtották a tavaly készült kemencét. Nagy nap volt a mai a börgöndi közösség életében, hiszen elkészült a felújítása és visszakerült a Szent Antal kápolna melletti kereszt. A kőből készült és renovált feszületet a vasárnap délutáni szabadtéri mise után áldotta meg Tornyai Gábor plébános, aki minden hónap utolsó vasárnapján misézik a börgöndi kápolnában. A Szent Antal kápolna építése a lovasberényi Cziráky családhoz fűződik. A település környéki 3800 holdas birtok az 1730-as évektől tartozott a gróf Cziráky család családhoz.

Az eseményen Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere és dr. Dienesné Fluck Györgyi Börgöndpuszta önkormányzati képviselője is ott volt.
Szecső Tibor, a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület elnöke a mise végén jelentette be, hogy a közösség a szabadtéri kemence és a focipálya építése után új célként a kápolna lábazatának felújítását tűzte ki a közösség.
Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás