2023. Október 04. Ferenc, Hajnalka

MENÜ
   Eseménynaptár
2023 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Civil szervezetek a fogyatékkal élőkért

  Egyensúlyunkért

  Nőknek szóló programok

  Fenntarthatóság, környezetvédelem

  A környezettudatos szemlélet elterjesztése érdekében Önkormányzatunk megalkotta több évre szóló stratégiai tervét a környzetvédelem és a fenntarthatóság témájában.

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város II. középtávú Környezetvédelmi Programja

   


  Közélet
     Panoráma
   
   Közélet - 2004. 12. 15.
  Egyesül a Teleki Blanka Gimnázium és a Sziget Utcai Általános Iskola

   A város Oktatási Bizottságának keddi ülésén az iskolák jövőjéről szóló napirendi pontokat tárgyaltak. A legfontosabb témák között szerepelt az érettségi utáni képzések lehetősége az önkormányzati iskolákban, döntöttek a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium alapfokú művészeti oktatásáról, de a legnagyobb érdeklődés -amit a jelenlévők létszáma is bizonyított- a Teleki Blanka Gimnázium és a Sziget Utcai Általános Iskola fúziója iránt volt.

   A két iskola egyesülését nem az önkormányzat kezdeményezte –monda dr. Vas Rezső az Oktatási Bizottság elnöke. A Teleki Blanka Gimnázium a város egyik legjobb iskolája és országos szinten is az élvonalba tartozik a továbbtanulás szempontjából, azonban évek óta teremgondokkal küzd az intézmény, ami mára égető problémává vált, így dönteni kellett a kérdésben. Tudjuk azt, hogy a gazdaságossági szempontokat is figyelembe kell venni –mondja dr. Vas Rezső, ezért egy újszerű kezdeményezést valósítunk meg, méghozzá a két intézmény fuzionálását. Bízunk benne, hogy a csütörtöki közgyűlés ezt a javaslatot el is fogadja.

   A döntés azt jelenti majd, hogy a Sziget Utcai Általános Iskola jogutódja lesz majd a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola. Ezt az intézményt közös igazgatóság fogja irányítani, közös lesz a  gazdasági apparátus és jobban ki tudják majd használni az oktatástechnikai eszközöket. Lényeges és fontos dolog a Teleki szempontjából, hogy megszűnik majd a gyerekek ide-oda vándorlása és egy új pedagógiai program szerint történik majd az oktatás, ami felöleli az első osztályosoktól kezdve az érettségi előtt állókét is.

   A város egyik legnívósabb, legnépszerűbb gimnáziuma a Teleki, a Sziget Utcai Általános Iskola viszont kevésbé népszerű a szülők körében, nem tartanak attól, hogy az országos viszonylatban is előkelő gimnáziumnak nevezhető Teleki elvesztheti hosszútávon a jó hírét?

   Természetesen nem fogja. Az átalakulás felmenő rendszerben történik majd, hiszen a most oda járó gyerekeknek a jelenlegi rendszer szerint kell biztosítani az oktatását és továbbtanulását. A tanárok ugye a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában tanítanak majd, így azt hiszem, hogy ez elősegíti a hatékonyabb nevelő munkát.

   Jár e a fúzió álláshelyek megszüntetésével?

   A későbbiek során valószínűleg szűnnek meg álláshelyek, de az adott igényeknek megfelelően kell majd a pedagógusokat alkalmazni. Azt az általános elvet alkalmazzuk, hogy a nyugdíjkorhatár körül járó pedagógusokat váltjuk ki fiatal szakemberekkel. Azonban egy intézményen belül hatékonyabb lesz a pedagógusok foglalkoztatása.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Szolgáltatást nyújtó civil szervezetek

  Alba Civitan Kht.

  • Fogyatékosok foglalkoztatása

  Alba Regia Táncegyesület

  Aranyeső Alapítvány

  Civil Szervezetek Regionális Szövetsége

  Civil Centrum Közhasznú Alapítvány

  Esélyegyenlőség Alapítvány

  • Fogyatékkal élők nyílt munkaerőpiaci elhelyezésének támogatása

  Gaja Környezetvédelmi Egyesület

  • Tanácsadó Iroda

  Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete

  • fogadóóra: minden héten kedden 15.00-16.00 között
  • jogi tanácsadás: minden hónap első péntekje 16.00-17.00 között
  • új székhely: Semmelweis u. 8.

  Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete

  Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület

  • Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda, kiadványok

  Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesülete

  • Álláskeresés

  SZÉNA Egyesület a Családokért

  SZITI Szociális Egyesület

  TARSOLY Ifjúságért Egyesület

  Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány

  • Drogprevenció

   

   

  OKMÁNYIRODA

  Döntés


  E-önkormányzat

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Álláskeresőknek

  Munkaadóknak

  A munkáltatókat célzó oldalak a megfelelő munkaerő megtalálása mellett a munkáltató törvényi kötelezettségeinek betartását elősegítő információkat. A portálon olyan információk és szolgáltatások is megtalálhatók, melyek a leépítésekkel, átképzésekkel, munkaközvetítéssel vagy az elszámolható kiadásokkal, illetve támogatásokkal foglalkoznak. Ilyen többek között a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékok átvállalása, vagy a pályakezdők foglalkoztatási támogatása.


  Támogatások információiért kattintson ide!